955== استاد جعفر مهرداد

ساخت وبلاگ


استاد سید جعفرمهرداد

شاد روان استاد سید جعفرمهرداد، والا فرهیخته ای معلم ، تاریخ نویس، مترجم ،پژوهشگر، ، شاعر، محتوا نویس مقالات ، انسان دوست، آنچه که باید یک فرهیخته اصیل ایرانی باید باشد .به راستی هم بی اغراق زندگی و زندگانی سرشار از تعلیم وتالیفات و کتاب و ترجمه و شعرو اعمالش این قلم را وا می دارد تا با تلاشهای وافرشان در طول عمر پر هوده با همه تواضع خاص اندیشمندانه دور از هیاهوی خود این قلم چنین با آرامش خیال و گشاده دستانه از این هم ولایتی فرهیخنه مان بینگارد. خیل آثار و اعمال علمی و کاربردی برای جامعه گیلان و ایران مدعای این ادعا است.شاید طول عمر سرشار از تعلیم و جویشگری ویادگارهای نگارش های مکتوب را به اختصاربتوان در یک کدکس فشرده مطبوعاتی چنین ذکر نمود :

سید جعفر مهرداد ( زادهٔ ۱۳۱۰ ) در گیلان، دبیر فیزیک، پژوهشگر تاریخ و شاعر اهل ایران است.وی که اصالتن صومعه سرایی ، تحصیلات ابتدایی و متوسطه و مقدمات علوم قدیم را اما در رشت گذراند. از 18سالگی با انتشار مقالات دربارهٔ مسائل فرهنگی و اجتماعی گیلان با مطبوعات همکاری نمود. به سال ۱۳۳۴ از دانشگاه تهران، لیسانس فیزیک دانشکده علوم و لیسانس آموزش فیزیک دانش سرای عالی را دریافت کرد. در ۱۳۳۴ در وزارت فرهنگ آموزش و پرورش استخدام و در ۱۳۶۱ بازنشسته شد. ایشان از ۱۳۷۷ به عضویت شاخه تخصصی فیزیک گروه استانداردسازی واژه های کتاب های درسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی ( گروه واژه گزینی تخصصی فیزیک شاخه کتاب های درسی ) منصوب شد. اواز مؤلفین کتاب های درسی مکانیک دبیرستان و از اعضای شورای برنامه ریزی و کارشناسی ( هیئت تحریریه ) رشد آموزش فیزیک ایران نیز به خدمات مدام خویش ادامه داد.سید جعفر مهرداد در رسته جویشگران تاریخ و ادبیات دشوارمند سرزمین گیلان پهناورو باستانی ما بلحاظ بقول مقالات متعددی در مجلات تخصصی گیلان در خصوص نهضت جنگل و میرزا کوچک خان و همچنین ادبیات گیلان به چاپ رساند.به جهت هنر موسیقیایی هم سراینده ترانه چندین تصنیف معروف و محبوب رایج گیلکی مانند گل پامچال ( ترانه ) ، «نوکون ناز» و «گیلان تره قوربان» و دیگر از این با صدای زنذه یاد عاشور پورو استاد مسعودی هم بوده است. ایشان بر آگاهی و فهم هرچه بیشتر در جهت هویت سازی بر اساس شناخت جمهوراقشار مردم به تاریخ بومی سرشار از رویدادهای مختلف نابیوسیده و شیرین تاکید داشته با پشتکاردر این امربسی ساعی هم بودند. به گفته استاد جویشگر دیگر ما آقای روبرت واهانیان از دشواریهای جویشگری تاریخ و رویداد و دگردیسیهای عرصه جغرافیای گیلان مطالعات اسنادی مدون و مستند است. تنگناهای انطباق تقویمی و زمانی رخدادها سختی ها و تلاش خود را می طلبیده که چند دهه است که پژوهش گران علاقه مند را به پی گیری وا داشته است. به واقع در اصل پایه معلمی با جستار و ارایه براهین جهت یاری برای ساخت انسانهای آگاه وعالم به امور و البته متعهد که سد جهالت را بشکند و جامعه را به نور و روشنایی بیامیزد. اینگونه همه در کنار هم یک زندگی نیک و همگرا و خوش آسایش و متمدنانه ای را خواهیم داشت. این همه اثار پژوهندگان اجتماعی و تاریخ سرزمین های موفق بر مردمانشان حاکی از چنین ایده های انسان گرا یانه است. به یکسال پیش از این در 21 آذر 401 استاد بی بدیل دانشگاه وعرصه تاریخ گیلان با کوله باری باقی مانده از تجاربشان به آرام جای همیشگی خویش آرام گرفتند تا ره پویان کاروان سترگ دانش آگاهی افزا همچنان در این جاده طویل پر پیچ سنگلاخ به کشف حیرت انگیز شگفتی های درون این دایره مینا در گیلان دوست داشتنی و عالم پرور ادامه دهند.

• مدخلی بر بازشناسی نهضت جنگل

• بلشویک ها در گیلان سقوط حکومت کوچک خان ( ترجمه )

• درآمدی تحلیلی - تاریخی بر شخصیت، آراء و اندیشه های میرزاکوچک خان جنگلی

• مکانیک سال چهارم ریاضی فیزیک

. چاپ مقالات فراوان تخصصی و علمی و تاریخی در مطبوعات

. یجاد و ریاست مرکز بازشناسی نهضت جنگل در رشت

. ..............................................

امروز 23آذر402 مراسم بزرگداشت استاد در پژوهشگاه گیلان شناسی دانشگاه آدیدزاد رشت با حضور فرهیخته گان و علاقه مندان برگزار گردید.

ا تفاقی دررهگذار شعر پارسی...
ما را در سایت ا تفاقی دررهگذار شعر پارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mhyarset بازدید : 27 تاريخ : شنبه 25 آذر 1402 ساعت: 13:05