888 -- حل مشکلات اقتصادی اول در شهامت پذیرش آن و سپس اقدامات عملی و علمی

ساخت وبلاگ

 
حل مشکلات اقتصادی اول در شهامت پذیرش آن و سپس اقدامات عملی و علمی

بخش عمده پیام و سخنرانی آقای خامنه ای که به مسائل اقتصادی کشور اختصاص داشت از دغدغه همیشگی ایشان و اساتید اقتصادی کشور است. مسایلی که همواره در تحلیل های اندیش وران دلسوز عرصه اقتصاد ایران بوده و است. این همه تاکید و سخن گفتن از اقتصاد و معیشت مردم، هم ناشی از واقعیت بحران اقتصادی و اجتماعی است که سراسر کشور را فرا گرفته است و‌  نمی‌توان از کنار آن بسادگی عبور کرد .بلکه شهامت و پایمردی برای حل و فصل آن می طلبد.—راست قامتان اهل واردات اهل بخیه را هم راهکاری تبلیغاتی دیگری است؛ برای فرار به جلو از پذیرش مسئولیت بحران و زیگ زاک اقتصادی و انداختن آن به گردن دولت روحانی که خود ماجرای دیگری است.. چنین اشخاصی مایلند مشکلات و معضلات اقتصادی کشور را که سیاست‌های خود آنان از جمله حمایت همه جانبه از دو دوره ضعیف گذشته و سپس "دیپلماسی تهاجمی" و کشاندن کشور به زیر تیغ تحریم‌ها و به باد دادن صدها میلیارد دلار درآمد نفت تحت عنوان دور زدن تحریم‌ها را به حساب دولت روحانی و غیره بگذارند و از خندق بلاها اینچنین عبور کنند.شاید اما.!
به گفته رهبر "هدف دشمن اقتصادی، فشار اقتصادی بر مردم ایران با هدف دلسرد و دلزده کردن آنان از نظام اسلامی است". برخی نیز معتقدند که دشمن در تبلیغات وسیع خود به‌دنبال نسبت دادن کمبودهای معیشتی و اقتصادی به نظام جمهوری اسلامی است تا این‌گونه وانمود کند که نظام اسلامی قادر به حل مشکلات و گره‌گشایی از زندگی مردم نیست. برخی هم نیز این ضعف‌ها را مربوط به مدیریت‌ها و کمبودها و ناتوانی‌های برخی مدیران فرض می کنند نه حرکت عمومی نظام اسلامی. در این زمره برخی نیز می گویند که در طول انقلاب اسلامی، هرگاه مدیریت انقلابی، فعال و پرتحرک داشتیم، کارها پیش رفته است و هرجا مدیریت‌های ضعیف، بی‌حال، ناامید، غیرانقلابی و بی‌تحرک داشتیم، کارها متوقف یا منحرف شده است، اگر مدیریت در بخش‌های مختلف «متدین، انقلابی و کارآمد» باشد، همه‌ی مشکلات حل خواهد شد!! در این حال برخی مثالی از یک نمونه را می زنند که از "مدیران متدین و انقلابی و کارآمد" محمود رضا خاوری مدیرعامل بانک ملی بود که کم لوح افتخار تدین و کارآمدی و افتخار دریافت نکرده بود و فعلا با چه افتضاح و سرقتی از کشور فراری است. !!!!این تنها یک نمونه است از دیگرنمونه های فراوان دیگر.
متاسفانه چقدراین همه مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشوراین سه دهه فقط به "مدیران بخش‌های مختلف" آن هم در دوره حسن روحانی سنجاق می شود. معلوم نیست چرا آن زمان که 900 میلیارد دلار درآمد نفت نفله و نابود شد صحبت مدیران و اقتصاد کشور نبود و هرکس راجع به اقتصاد سخن‌ می‌گفت و نقدی‌  می‌کرد متهم‌ می‌شد که "در زمین دشمن بازی‌  می‌کند" و با "حق مسلم انرژی هسته ای" مخالفت‌ می‌کند. شاید این 12 میلیون حاشیه نشین و  400 درصد گرسنه و درخت زدایی و بحران آب وریزگردها و فسادهای چندین میلیاردی هم حاصل مدیریت دوران اخیر است!!!
از آیت الله خامنه ای می خوانیم که به درستی گره اصلی مشکلات اقتصادی کشور را "رکود تولید" و "بیکاری" که کمر هر جامعه ای را می شکند بیان می کنند: "مردم ازلحاظ معیشت دچار مشکل هستند و مشکلات معیشتی تبعات اجتماعی و فرهنگی را در پی دارد و دشمن نیز بر روی همین مسائل متمرکز می‌شود." اینکه چگونه و به سادگی فقط همین رکود تولید وبیکاری در یک قلم با وارد ات بنجل های ارزان قیمت محصولاتی که تولید گران ایرانی ما به بهترین وجه در خیل کارگران خود دهه ها انجام داده و به خود گردانی خانواده و گردش مدار مواد اولیه و اقتصاد در حد خود را بعهده داشته اند. هم اینک در سکوتی سرشاراز گفتنی های بزرگ و متعجب و غمین چراغهای تلاش و تولید را خاموش می کنند.
در اینکه کشور در همه زمینه‌های اقتصادی و معیشت مردم نه فقط با مشکلات که با بحران همه جانبه روبروست تردید نیست. ولی فعلا این "دشمن" نیست که بر روی این مسائل متمرکز شده بلکه این بلندگو و قلم های مثلن اهل فن است که بر روی این مسائل مثلا متمرکز شده‌اند. البته نه با هدف اصلاح یا داشتن کمترین برنامه برای اصلاح آن بلکه با این هدف که دولت روحانی را مسئول این وضع معرفی کنند. یا که بود که بود ما نبودیم را دهان کف آلوده جار می زنند.
اما نسخه این بلندگو بدستان برای حل مشکلات اقتصادی چیست؟
مثلن رسیدن به اهداف والا. اقتصاد توسعه یافته نیازمند یک اقتصاد و تولید قوی و مبتنی بر مدیریت کارآمد و توانایی‌های داخلی است. چنین اقتصادی، ارزشمند شدن پول ملی، اثرگذاری بر قیمت جهانی نفت و بالا رفتن قدرت خرید مردم را در پی خواهد داشت. یعنی اولا هدف کشور نه جدا کردن بند ناف اقتصاد آن از درآمد نفت بلکه بهبود زندگی مردم از طریق افزایش بهای جهانی نفت یعنی از طریق واردات است. ثانیا حتما دوره احمدی نژاد که نفت به بالاترین بهای خود رسید نماد یک اقتصاد پویا و توانمند است که قدرت خرید مردم را بالا برده است و هدف جمهوری اسلامی ایران رسیدن به چنین اقتصادی است." !!این بود نسخه اقتصادی و منورالفکران راست قامت و سرانجام همه قلم لفضی ها برخی عجول درپیرامون "اقتصاد نفتی"چشم ها را نیک باید شست که علت و معلول ها بی اندازه بهم نزدیکند. باید واکاوی های بخصوص اقتصاد کلان با درایت و همپوشی و تحلیل شفاف اتاق های فکر ارائه گردد. بی هیچ پرده پوشی و نادیده گرفتن ضعف و ناتوانی که این خود بخشی از توان و قدرت راستین برای حل مشکلات اقتصادی با هر نام و دلیلی خواهد بود.واردات بی دلیل و منطق ؛ بیکار شدن خیل عظیم کارگران ؛ از کار افتادن تولید ؛ تعطیلی مراکز اقتصادی و انهدام آن به بهانه خصولتی شدن ؛ فروش آنها به عزیزان خودی به بهانه خصولتی شدن مراکز تولید که یک به یک به مدت کوتاهی با زیان دهی عمدی نابود می شوند و بیچیزی مدام و نوبتی گروهای مردمی و ثروت های عظیم معدود عناصر خودی همه وهمه و بسیاری دیگر موارد ضربه مهلکی بر اقتصاد هر کشوری است. باید با شهامت و قدرت و توان مشکلات و ضعف ها را پذیرفت و اعتراف نمود و انگاه به رفع موانع و دلایل و مشکلات به هر شکلی که باشد بصورت علمی و کاربردی اقدام نمود. رفع هر مشکلی بخصوص اقتصادی ؛ پذیرفتن واقعیت های موجود و سپس حل موضوع می باشد. این از پایتخت تا دورترین منطقه روستاهای گیلان صدق می کند. زین پس مقالاتی که فشردگی و سادگی در عین علمی بودن و برای محیط ( کشاورزی ؛ نیمه صنعتی ؛ توریستی ؛ گردش گری ؛ ) متفاوت اینجا ضعف ؛ قوت ؛ باید ها و نبایدها را در دایره نگرش خوانندگان گرام گذاشته تا به دید تازه و نو برسیم.وامید که چنین اندیشه و راهکار در بصیرت مسئولین مربوطه هم جا گرفته و اقدامات تا دیر تر نشده هرچه سریعتر اغاز شود ؛؛اگر هنوز دیر نشده باشد. انشالله.

                                                                                  کورش مهیار -

ا تفاقی دررهگذار شعر پارسی...
ما را در سایت ا تفاقی دررهگذار شعر پارسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mhyarset بازدید : 170 تاريخ : دوشنبه 25 دی 1396 ساعت: 12:29